Bez obzira na to što se sprema bez ulja, ovaj kolač sa višnjama ukusom može da parira i mrsnim kolačima.
Sastojci:
400 mililitara vode
10 kašika šećera
18 kašika brašna
Kesica praška za pecivo
100 gr pšeničnih klica
Četiri kašike džema po ukusu
300 grama smrznutih višanja (može i neko drugo voće)
Šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
U međuvremenu, u veću posudu sipajte vodu, pa dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo i pšenične klice, pa sve dobro izmešajte. Zatim dodajte džem i zaleđene višnje, pa varjačom izmešajte smesu.
Pleh obložite papirom za pečenje, pa nalijte smesu, ravnomerno je rasporedite i pecite oko 45 minuta.
Izvadite kolač iz rerne, ostavite malo da se ohladi, pa ga pospite šećerom u prahu i isecite.
Koja je vaša omiljena posna poslastica? Pišite nam u komentarima!
Ajzea Kenan je heroj, a Zvezda je tim za plejof: Pobeda crveno-belih, zvuk sirene doneo trijumf!
Biće proglašen Dan žalosti u Srbiji zbog masakra na Cetinju: Vlada sutra donosi odluku
"Partizan ima tim za fajnal-for Evrolige": Braun za MONDO o Željkovom izazovu i najvećoj želji u karijeri
Zvezda pokorila Španiju, sad neće mrdati iz Beograda: Mesec dana neće morati dalje od "Pionira"!
"U redu ako ne razumete košarku, vaše pitanje me vređa!": Greška na konferenciji Sferopulosa napravila haos!