Bez obzira na to što se sprema bez ulja, ovaj kolač sa višnjama ukusom može da parira i mrsnim kolačima.

Sastojci:

400 mililitara vode

10 kašika šećera

18 kašika brašna

Kesica praška za pecivo

100 gr pšeničnih klica

Četiri kašike džema po ukusu

300 grama smrznutih višanja (može i neko drugo voće)

Šećer u prahu (za posipanje)

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.

U međuvremenu, u veću posudu sipajte vodu, pa dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo i pšenične klice, pa sve dobro izmešajte. Zatim dodajte džem i zaleđene višnje, pa varjačom izmešajte smesu.

Pleh obložite papirom za pečenje, pa nalijte smesu, ravnomerno je rasporedite i pecite oko 45 minuta.

Izvadite kolač iz rerne, ostavite malo da se ohladi, pa ga pospite šećerom u prahu i isecite.

Koja je vaša omiljena posna poslastica? Pišite nam u komentarima!