Lako se prave, a ukus im je fenomenalan.
Sastojci:
170 grama putera, na sobnoj temperaturi
¾ šolje šećera
Dva žumanca
Pola kašičice ekstrakta vanile
Četvrtina kašičice soli
Dve šolje brašna
Šolja šećera u prahu
Dve kašike soka od limuna
Kašičica rendane kore limuna
Priprema:
Mikserom umutite puter i šećer, a zatim dodajte jaja, ekstrakt vanile i so. Postepeno dodajte brašno i mutite dok se sve sjedini.
Podelite testo na dva dela, uvijte u samolepljivu foliju i ostavite u frižideru oko pola sata.
Zagrejte rernu na 170 stepeni, a testo razvucite do debljine od oko jednog centimetra i vadite kalupom ili nekom manjom čašom. Možete i da ne razvlačite testo, već da rukama kidate po komad testa i oblikujete kolačiće rukama. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite dok dobiju zlatnu nijansu, oko 15 do 20 minuta.
Ostavite na plehu da se ohlade, a u međuvremenu napravite glazuru.
U manju posudu pomešajte šećer u prahu, sok od limuna i rendanu koru limuna, da dobijete preliv – ukoliko vam se čini previše gust, dodajte još malo limunovog soka. Umočite gornju stranu svakog kolača u glazuru i ostavite da se stegne oko 15 minuta, pa poslužite.
Od ove smese dobićete nešto više od 40 kolačića, u zavisnosti od veličine u kojoj ih pravite.
Kako vi pravite kolače sa limunom?
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Sloboda Mićalović napadnuta na parkingu: Evo kako je poznata glumica završila u Urgentnom centru