Napravite posni ručak u kojem ćete zaista uživati.
Sastojci:
Kilogram mladih tikvica
200 grama lanenog semena
200 grama pečuraka
Pola šolje pirinča
Čen belog luka
Tri glavice crnog luka
Dve šargarepe
So
Biber
Decilitar ulja
Pola kašičice peršuna
Pola kašičice bosiljka
Suvi začin
Priprema:
Oljuštite tikvice, pa ih isecite na deblje kolutove i sa jedne strane ih izdubite. Tako isečene ih prokuvajte, a zatim isperite u hladnoj vodi.
Izdubljeni deo tikvica nemojte da bacate, već isecite na kockice i posolite.
Seme lana potopite u mlaku vodu, a u međuvremenu na ulju prodinstajte iseckan crni i beli luk, uz malo soli, a dodajte i izdubljeni deo tikvica. U odvojenoj posudi skuvajte pirinač i šargarepu isečenu na kockice.
Ocedite seme lana, isecite pečurke na kockice, pa dodajte to u posudu sa lukom i još malo dinstajte. Dodajte peršun i bosiljak, suvi začin i biber, još malo soli i pred sam kraj dodajte kuvani pirinač i šargarepu, pa sve promešajte.
Kolutove tikvica ocedite, pa udubljenja punite smesom.
Kako vi spremate posne punjene tikvice?
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti