Kolačići od đumbira tradicionalno se prave u američkim porodicama, posebno za praznike. Nije ih teško napraviti, a odličnog su ukusa.

Sastojci:

350 grama brašna

1 ¼ kašičice mlevenog đumbira

Kašičica mlevenog cimeta

Pola kašičice praška za pecivo

¼ kašičice mlevenog karanfilića

¼ kašičica soli

110 grama putera (na sobnoj temperaturi)

2/3 šolje belog šećera

Pola šolje melase

Jedno veće jaje

Šolja šećera u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U veću posudu pomešajte brašno, đumbir, cimet, prašak za pecivo, kafanfilić i so.

Koristeći mikser, umutite puter i beli šećer, dok smesa ne postane glatka. Dodajte melasu i jaja, pa mutite još oko dva minuta. Smanjite brzinu na mikseru, pa postepeno dodajte suve sastojke koje ste pomešali sa brašnom, i mešajte dok se sve ne sjedini. Od testa napravite loptu, umotajte u foliju i ostavite oko 30 minuta u frižideru.

Nakon toga, razvucite testo na debljinu od oko pola centimetra, pa modlama vadite željene oblike i stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite ih oko 10-12 minuta, pa izvadite i ostavite da se hlade.

U međuvremenu, u manju posudu pomešajte šećer u prahu sa kašikom vode, kako biste dobili pastu. Ovu smesu sipajte u plastičnu kesu kojoj ćete odseći ćošak i njome ukrasite kolače.

Kako vi pravite kolačiće sa đumbirom?