Kolačići od đumbira tradicionalno se prave u američkim porodicama, posebno za praznike. Nije ih teško napraviti, a odličnog su ukusa.
Sastojci:
350 grama brašna
1 ¼ kašičice mlevenog đumbira
Kašičica mlevenog cimeta
Pola kašičice praška za pecivo
¼ kašičice mlevenog karanfilića
¼ kašičica soli
110 grama putera (na sobnoj temperaturi)
2/3 šolje belog šećera
Pola šolje melase
Jedno veće jaje
Šolja šećera u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U veću posudu pomešajte brašno, đumbir, cimet, prašak za pecivo, kafanfilić i so.
Koristeći mikser, umutite puter i beli šećer, dok smesa ne postane glatka. Dodajte melasu i jaja, pa mutite još oko dva minuta. Smanjite brzinu na mikseru, pa postepeno dodajte suve sastojke koje ste pomešali sa brašnom, i mešajte dok se sve ne sjedini. Od testa napravite loptu, umotajte u foliju i ostavite oko 30 minuta u frižideru.
Nakon toga, razvucite testo na debljinu od oko pola centimetra, pa modlama vadite željene oblike i stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih oko 10-12 minuta, pa izvadite i ostavite da se hlade.
U međuvremenu, u manju posudu pomešajte šećer u prahu sa kašikom vode, kako biste dobili pastu. Ovu smesu sipajte u plastičnu kesu kojoj ćete odseći ćošak i njome ukrasite kolače.
Kako vi pravite kolačiće sa đumbirom?
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti