Evo šta da spremite za obrok ako vam je ponestalo ideja - osim što je ukusno, nećete ni uprljati mnogo sudova.

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

Veća glavica crnog luka

Pola crvene paprike srednje veličine

Tri čena belog luka

Oko 700 grama paradajz pirea ili iseckan i posoljen svež paradajz

Malo soli

Dve kašičice mlevene paprike

Kašičica kurkume

Dve kašičice čilija u prahu

¼ kašičice cimeta

600 grama kuvanih i oceđenih leblebija

Priprema:

Zagrejte veći tiganj na vatri srednje jačine, a zatim dodajte maslinovo ulje, crni luk, crvenu papriku i beli luk. Propržite četiri-pet minuta, uz često mešanje.

Dodajte paradajz pire ili iseckani paradajz, so, mlevenu papriku, kurkumu, čili u prahu, cimet i izmešajte da se sve sjedini. Pustite da proključa, a onda kuvajte još dva-tri minuta i često mešajte.

U tiganj dodajte leblebije i dobro izmešajte sve sastojke, smanjite vatru i ostavite da se krčka oko 15-20 minuta.

Probajte, i po želji dodajte još začina, a zatim poslužite uz hleb, pastu ili pirinač.

Ovo jelo možete da čuvate u frižideru i do četiri dana, a u zamrzivaču i do mesec dana.

Kako vi spremate leblebije? Pišite nam u komentarima!