Evo šta da spremite za obrok ako vam je ponestalo ideja - osim što je ukusno, nećete ni uprljati mnogo sudova.
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Veća glavica crnog luka
Pola crvene paprike srednje veličine
Tri čena belog luka
Oko 700 grama paradajz pirea ili iseckan i posoljen svež paradajz
Malo soli
Dve kašičice mlevene paprike
Kašičica kurkume
Dve kašičice čilija u prahu
¼ kašičice cimeta
600 grama kuvanih i oceđenih leblebija
Priprema:
Zagrejte veći tiganj na vatri srednje jačine, a zatim dodajte maslinovo ulje, crni luk, crvenu papriku i beli luk. Propržite četiri-pet minuta, uz često mešanje.
Dodajte paradajz pire ili iseckani paradajz, so, mlevenu papriku, kurkumu, čili u prahu, cimet i izmešajte da se sve sjedini. Pustite da proključa, a onda kuvajte još dva-tri minuta i često mešajte.
U tiganj dodajte leblebije i dobro izmešajte sve sastojke, smanjite vatru i ostavite da se krčka oko 15-20 minuta.
Probajte, i po želji dodajte još začina, a zatim poslužite uz hleb, pastu ili pirinač.
Ovo jelo možete da čuvate u frižideru i do četiri dana, a u zamrzivaču i do mesec dana.
Kako vi spremate leblebije? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina