Posne pite su nezaobilazan deo posne trpeze, a evo jedne sjajne koju možete da spremite.

Sastojci:

Pola kilograma krompira

Pet šargarepa

Pola glavice belog kupusa

300 grama spanaća

Pola kilograma kora za pitu

300 grama pečuraka

Tri glavice crnog luka

Šolja ulja

Pola kesice sode bikarbone

Malo bibera

Malo soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

Najpre isecite i obarite spanać. Sipajte malo ulja u tiganj, zagrejte i propržite luk, a zatim dodajte krompir i šargarepu isečene na kockice, pečurke, narendan kupus. Sastavite sve sastojke, posolite, dodajte malo bibera i izmešajte.

Nakon toga, poređajte kore kao i za svaku drugu pitu: jednu koru prelijte mešavinom ulja i sode bikarbone, stavite drugu koru, prelijte je istom mešavinom, a onda odozgo nagužvajte dve kore, pa preko njih stavite smesu od povrća i zavijte u rolnu.

Pecite oko pola sata, ostavite malo da se ohladi i poslužite.

Koja je vaša omiljena posna pita? Pišite nam u komentarima!