Isprobajte ovaj recept za ukusnu posnu palentu sa krompirom.
Sastojci:
Pola kilograma krompira
400 grama kukuruznog brašna
Pola šoljice ulja
So po ukusu
Priprema:
Krompir operite, oljuštite i isecite na manje komade, pa ga kuvajte u posoljenoj vodi petnaestak minuta. Kad se skuva, u vodu sipajte ulje i kukuruzno brašno i kuvajte, mešajući sve vreme još petnaestak minuta.
Gotovu palentu skinite sa šporeta, i kad se prohladi, rasporedite je u kalup za projice , poravnajte odozgo i zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pet minuta, da se uhvati lepa korica.
Zapečenu palentu služite toplu, samu, ili kao prilog uz neku od posnih čorbi:
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Sloboda Mićalović napadnuta na parkingu: Evo kako je poznata glumica završila u Urgentnom centru