Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne posne pljeskavice od pasulja i pečuraka.

Sastojci:

Kašika biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…)

Jedna manja glavica luka, sitno iseckana

Jedan čen belog luka, sitno iseckan

Tri mlada luka, sitno iseckana

½ kašičice kima

100 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće

450 grama belog pasulja iz konzerve

Peršun, sitno naseckan

So i biber po ukusu

Dve kašike ulja

Priprema:

Luk i beli luk izdinstajte na malo ulja. Dodajte iseckani mladi luk, kim i pečurke i dinstajte dok pečurke ne budu gotove, oko pet minuta (ako je potrebno, dodajte još malo ulja).

U drugoj posudi, gnječilicom za krompir izgnječite pasulj, tako da dobijete ujednačenu smesu, pa dodajte pečurke, peršun, so i biber i promešajte da se lepo sjedini.

Smesu oblikujte u "pljeskavice" debljine oko tri centimetra, ako budu suviše tanke, raspadaće se.

Zagrejte dve kašike ulja u tiganju, i pržite pljeskavice oko tri minuta sa svake strane ili dok ne porumene, pa služite tople.

Imate li vi neki dobar recept za posne burgere?