Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne posne pljeskavice od pasulja i pečuraka.
Sastojci:
Kašika biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…)
Jedna manja glavica luka, sitno iseckana
Jedan čen belog luka, sitno iseckan
Tri mlada luka, sitno iseckana
½ kašičice kima
100 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće
450 grama belog pasulja iz konzerve
Peršun, sitno naseckan
So i biber po ukusu
Dve kašike ulja
Priprema:
Luk i beli luk izdinstajte na malo ulja. Dodajte iseckani mladi luk, kim i pečurke i dinstajte dok pečurke ne budu gotove, oko pet minuta (ako je potrebno, dodajte još malo ulja).
U drugoj posudi, gnječilicom za krompir izgnječite pasulj, tako da dobijete ujednačenu smesu, pa dodajte pečurke, peršun, so i biber i promešajte da se lepo sjedini.
Smesu oblikujte u "pljeskavice" debljine oko tri centimetra, ako budu suviše tanke, raspadaće se.
Zagrejte dve kašike ulja u tiganju, i pržite pljeskavice oko tri minuta sa svake strane ili dok ne porumene, pa služite tople.
Imate li vi neki dobar recept za posne burgere?
Partizanova kriza traje, nova drama i šesti poraz u nizu: Ledej i Mirotić utišali punu Arenu
Partizan želi da prekine crni niz: Istorijski susret slavnih trenera, ne zna se kome je pobeda potrebnija
Ognjen Dobrić nestao iz ekipe Zvezde: Janis Sferopulos ne računa na "vojnika" crveno-belih
Srbija izbegla poraz i poslednje mesto: Protiv Danske igramo za četvrtfinale Lige nacija!
Partizan na dnu Evrolige, tužan pogled na tabelu: Crno-beli su u najgoroj formi, zakucani na začelje!