Čizkejk je već nekoliko godina unazad veoma popularan u Srbiji, a može se pripremati na različite načine. Evo jednog super recepta koji vam neće oduzeti puno vremena, a "rezultat" je veoma ukusan!

Sastojci:

Margarin

300 grama mlevenog keksa

Kafena šolja mleka

250 mililitara slatke pavlake

220 grama krem sira

60 grama šlaga

125 grama šećera u prahu

Kašičica ekstrakta vanile

Kašičica limunovog soka

Malo soli

Priprema:

Rastopite margarin, pa dodajte keks i pola šolje mleka. Dobro izmešajte i rasporedite po plehu ili kalupu za čizkejk.

U većoj posudi mikserom mutite slatku pavlaku oko pet mnuta. U odvojenoj posudi umutite krem sir sa šlagom, dok mešavina ne postane glatka, a onda dodajte šećer, ekstrakt vanile, sok od limuna i so.

U tu smesu polako dodajte umućenu slatku pavlaku, promešajte, pa nalijte preko prvog sloja. Pokrijte i ostavite u fižideru da se stegne, oko četiri sata. Po želji možete i da stavite sveže voće po izboru odozgo. 

Kako vi najviše volite da spremate čizkejk? Pišite nam u komentarima!