Prednost ovakvih poslastica je u tome što se ne peku, ali svakako računajte na vreme koje je potrebno da "provedu" u frižideru da bi se stegle.
Sastojci:
115 grama šećera
Tri kašike gustina
Tri kašike kakaa
370 mililitara kondenzovanog mleka
250 mililitara slatke pavlake
130 grama tamne čokolade
Kakao za posipanje
Priprema:
U pousu stavite šećer, gustin i kakao, pa izmešajte. Dodajte kondenzovano mleko i slatku pavlaku, pa opet promešajte žicom za mućenje. Mešavinu procedite kako biste uklonili mrvice, pa sipajte u šerpu i stavite na tihu vatru.
Dodajte tamnu čokoladu, mešajte i kuvajte dok smesa ne postane glatka.
Mus nalijte u posude, ostavite da se prohladi nekoliko minuta na sobnoj temperaturi, pa zatim stavite u frižider na pet-šest sati. Kada izvadite iz frižidera, pospite kakaom i uživajte u ovoj sjajnoj poslastici!
Imate li i vi neki dobar recept za čokoladni mus? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!