Evo kako da na jednostavan i lak način "osvežite" ukus piletine.

Sastojci:

Dvoje pileće grudi (otkoštati i iseći na filete)

Pola kašičice soli

Četvrtina kašičice bibera

Malo mlevene paprike

Malo belog luka u prahu

Malo crnog luka u prahu

Četvrtina kašičice majčine dušice

Četvrtina kašičice peršuna

30 grama putera

Kašika maslinovog ulja

Tri kašike limunovog soka

Dva čena belog luka

Priprema:

U manju posudu pomešajte so, biber, mlevenu papriku, crni i beli luk u prahu, majčinu dušicu i peršun. Ovom mešavinom namažite piletinu sa obe strane.

Puter i maslinovo ulje zagrejte u tiganju, pa pecite piletinu dok ne postane zlatno-braon, oko pet-šest minuta sa svake strane.

Odozgo prelijte limunovim sokom i dodajte sveži beli luk, pa ostavite da se krčka još oko pet minuta i okrećite da bi meso jednako upilo sos sa svih strana.

Imate li i vi neki dobar recept za piletinu? Pišite nam u komentarima!