Neki je nazivaju meksičkom musakom, drugi koriste naziv kaserole, ali jedino je bitno da je ukus dobar.
Sastojci:
450 grama mlevenog goveđeg mesa
Jedan veći crni luk
Kašika brašna
Dve kašičice čilija u prahu
Pola kašičice kurkume
Četvrtina kašičice soli
Četvrtina kašičice crnog bibera
Dva tvrdo kuvana jaja (isečena na komade)
230 grama kukuruza šećerca
Jedno jaje
Četvrtina kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U većem tiganju propržite meso sa lukom, dok govedina ne dobije braonkastu boju, a luk ne postane mekan. Iscedite višak ulja, pa u tiganj dodajte brašno, čili u prahu, kurkumu, četvrtinu kašičice soli i biber, pa propržite još oko minut. Dodajte kuvana jaja, pa ovu smesu prebacite u podmazan pleh.
U manjoj posudi ulupajte jaje i dodajte skuvani kukuruz (uz malo vode, nemojte skroz da ga ocedite) i četvrtinu kašičice soli, pa to nalijte preko mesa u pleh.
Pecite oko 30 minuta i ostavite da se ohladi desetak minuta pre posluženja.
Imate li i vi neki dobar recept za kaserole? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina