Priprema ovog recepta vam neće oduzeti puno vremena, a uživaćete u ukusnoj, kremastoj pasti. 

Sastojci:

30 grama putera

Kašika maslinovog ulja

Glavica crnog luka

Tri čena belog luka

220 grama pečuraka

Pola šolje belog vina

Pola šolje pavlake za kuvanje

Kašika svežeg peršuna

220 grama taljatele testenine

So i biber po ukusu

Parmezan (za narendati odozgo)

Priprema:

Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. U međuvremenu, puter rastopite u tiganju na vatri srednje jačine, pa dodajte iseckani crni luk, propržite da omekša, dodajte i beli luk, pa pržite još oko minut.

Dodajte pečurke i ostavite da se krčka dok ne omekšaju, posolite i pobiberite. Zatim u to sipajte vino i pavlaku, ostavite da se krčka oko pet minuta, pa dodajte peršun i po potrebi još soli.

Ocedite pastu, u nju dodajte skuvani sos, narendajte odozgo malo parmezana i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept za testeninu? Pišite nam u komentarima!