Sprema se brzo, jednostavno, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

Četiri jaja (odvojeno belanca i žumanca)

300 grama čokolade

Voće po izboru

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni.

Istopite 200 grama čokolade na pari. Odvojite belanca i žumanca. Mikserom umutite belanca da formiraju čvrstu penu.

U rastopljenu čokoladu dodajte žumanca, jedno po jedno i umutite žicom. Zatim u to dodajte nekoliko kašika umućenih belanaca, promešajte, pa opet naizmenično dodajte belanca i mešajte.

Smesu nalijte u pleh podmazan ili obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta.

Kada se kolač malo ohladi, odozgo prelijte još 100 grama istopljene čokolade, a odozgo poređajte voće po izboru.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!