Za 40-ak minuta imaćete spreman doručak u kojem ćete uživati.

Sastojci:

360 grama brašna

Dve i po kašičice praška za pecivo

Kašičica soli

Četvrtina kašičice bibera

220 mililitara punomasnog mleka

Jedno veće jaje

Dve kašičice ulja

130 grama rendanih tikvica

100 grama rendanog čedar sira

Jedan praziluk (sitno iseckan)

Kašičica majčine dušice

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni i podmažite kalup za mafine.

U veću posudu pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i biber, pa je odložite sa strane.

Ulupajte jaje, dodajte mleko i ulje, izmešajte, pa to sjedinite sa suvim sastojcima i sve opet dobro izmešajte.

Zatim dodajte tikvice, čedar, luk i majčinu dušinu, pa polako izmešajte.

Smesu nalijte u kalup za mafine i pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva. Ostavite mafine da se ohlade nekoliko minuta, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recet? Pišite nam u komentarima!