Za 40-ak minuta imaćete spreman doručak u kojem ćete uživati.
Sastojci:
360 grama brašna
Dve i po kašičice praška za pecivo
Kašičica soli
Četvrtina kašičice bibera
220 mililitara punomasnog mleka
Jedno veće jaje
Dve kašičice ulja
130 grama rendanih tikvica
100 grama rendanog čedar sira
Jedan praziluk (sitno iseckan)
Kašičica majčine dušice
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni i podmažite kalup za mafine.
U veću posudu pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i biber, pa je odložite sa strane.
Ulupajte jaje, dodajte mleko i ulje, izmešajte, pa to sjedinite sa suvim sastojcima i sve opet dobro izmešajte.
Zatim dodajte tikvice, čedar, luk i majčinu dušinu, pa polako izmešajte.
Smesu nalijte u kalup za mafine i pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva. Ostavite mafine da se ohlade nekoliko minuta, pa poslužite.
Imate li i vi neki dobar recet? Pišite nam u komentarima!
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!