Kolači sa šargarepom nisu naročito popularni u Srbiji, ali kada jednom probate ovaj kolač, spremaćete ga iznova.
Sastojci:
Četvrtina šolje ulja plus malo za podmazivanje
Kašičica sode bikarbone
Četvrtina kašičice soli
Pola šolje belog šećera
Trećina šolje jogurta
Šećer u prahu (za posipanje)
Šolja brašna
Kašičica cimeta
Dva veća jaja
Trećina šolje smeđeg šećera
Dve šargarepe srednje veličine (narendati)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh podmažite uljem, stavite papir za pečenje, odozgo opet premažite uljem i pospite malo brašna.
U posudu srednje veličine pomešajte brašno, sodu bikarbonu, cimet i so, pa odložite sa strane. U manjoj posudi umutite jaja, beli i smeđi šećer, jogurt i ulje, dok smesa ne postane glatka. Zatim ovu smesu sjedinite sa suvim sastojcima, dodajte i šargarepu, pa izmešajte.
Nalijte smesu u pleh i pecite oko 40-45 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se kolač ohladi oko 15 minuta, pa ga izvadite iz pleha, a kada se potpuno ohladi odozgo pospite šećer u prahu.
Imate li i vi neki dobar recept za kolače? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina