Predstavljamo vam oprobani recept za tradicionalni italijanski desert, panakotu. Servirajte je sa sosom od malina koji će savršeno dopuniti njen blagi, slatki ukus.

Sastojci:

400 ml pavlake za kuvanje

200 ml mleka

75 grama šećera

Ekstrakt ili aroma vanile

Tri listića želatina

300 grama malina

Tri kašike šećera

Sok limuna

Priprema:

Želatin prelijte hladnom vodom i ostavite da odstoji pet minuta. U šerpi zagrejte mleko, pavlaku i šećer sa tri-četiri kapi vanile, ali ne dozvolite da proključaju. Ocedite listiće želatina, i jedan po jedan ih dodajte u zagrejanu pavlaku uz neprestano mešanje. Kada se želatin u potpunosti rastvorio, sklonite s vatre i izlijte u pripremljene posudice za serviranje.

Panakotu stavite u frižider na najmanje četiri sata, a u šerpici zagrejte oprane maline sa tri kašike šećera, malo limunovog soka i nekoliko kašika vode. Pustite da prokrčka, ohladite i sipajte preko panakote.

Koji je vaš omiljeni desert s malinama? Recite nam u komentarima, a pogledajte i naš recept za domaće praline!