Predstavljamo vam oprobani recept za tradicionalni italijanski desert, panakotu. Servirajte je sa sosom od malina koji će savršeno dopuniti njen blagi, slatki ukus.
Sastojci:
400 ml pavlake za kuvanje
200 ml mleka
75 grama šećera
Ekstrakt ili aroma vanile
Tri listića želatina
300 grama malina
Tri kašike šećera
Sok limuna
Priprema:
Želatin prelijte hladnom vodom i ostavite da odstoji pet minuta. U šerpi zagrejte mleko, pavlaku i šećer sa tri-četiri kapi vanile, ali ne dozvolite da proključaju. Ocedite listiće želatina, i jedan po jedan ih dodajte u zagrejanu pavlaku uz neprestano mešanje. Kada se želatin u potpunosti rastvorio, sklonite s vatre i izlijte u pripremljene posudice za serviranje.
Panakotu stavite u frižider na najmanje četiri sata, a u šerpici zagrejte oprane maline sa tri kašike šećera, malo limunovog soka i nekoliko kašika vode. Pustite da prokrčka, ohladite i sipajte preko panakote.
Koji je vaš omiljeni desert s malinama? Recite nam u komentarima, a pogledajte i naš recept za domaće praline!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Mondo ukrštenica za 23. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Lepa Vanja je supruga Gorana Vesića: Uhapšeni ministar u ostavci otkrio kako su se upoznali, od tad su nerazdvojni