Isprobajte ovaj jednostavan recept za čokoladnu tortu.

Sastojci:

230 grama šećera u prahu

220 mililitara tople instant kafe

120 grama čokolade za kuvanje, iseckane

115 grama putera, na sobnoj temperaturi

50 grama kokosovog brašna

Dve i po kašike kakao praha

Četiri jaja

Dve kašičice praška za pecivo

Kašičica ekstrakta vanile

Za fil:

120 mililitara slatke pavlake

120 grama čokolade za kuvanje, iseckane

30 grama šećera u prahu

Priprema:

U kalup za tortu prečnika dvadesetak centimetara stavite papir za pečenje.

U jednoj činiji pomešajte kokosovo brašno, kakao i prašak za pecivo.

Na pari otopite puter i čokoladu, dodajte šećer u prahu, toplu instant kafu i ekstrakt vanile, i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Dodajte jaja, jedno po jedno, miksirajući sve vreme, kad se sjedini, dodajte kokosovo brašno i promešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu (vrlo male gromuljice su OK).

Sipajte u kalup, ostavite da odstoji desetak minuta, pa pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko 50 minuta, ili dok čačkalica kojom bocnete koru ne izađe čista.

Ostavite koru da se hladi, a vi pripremite fil.

Mikserom mutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst sneg. Čokoladu i puter otopite na pari, pa dodajte u slatku pavlaku, i miksirajte dok ne dobijete ujednačenu glatku smesu. Filujte tortu odozgo i sa strane, ostavite u frižideru da se stegne i služite ohlađeno.

Imate li vi neki dobar recept za čokoladnu tortu? Pišite nam!