![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Isprobajte ovaj jednostavan recept za čokoladnu tortu.
Sastojci:
230 grama šećera u prahu
220 mililitara tople instant kafe
120 grama čokolade za kuvanje, iseckane
115 grama putera, na sobnoj temperaturi
50 grama kokosovog brašna
Dve i po kašike kakao praha
Četiri jaja
Dve kašičice praška za pecivo
Kašičica ekstrakta vanile
Za fil:
120 mililitara slatke pavlake
120 grama čokolade za kuvanje, iseckane
30 grama šećera u prahu
Priprema:
U kalup za tortu prečnika dvadesetak centimetara stavite papir za pečenje.
U jednoj činiji pomešajte kokosovo brašno, kakao i prašak za pecivo.
Na pari otopite puter i čokoladu, dodajte šećer u prahu, toplu instant kafu i ekstrakt vanile, i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Dodajte jaja, jedno po jedno, miksirajući sve vreme, kad se sjedini, dodajte kokosovo brašno i promešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu (vrlo male gromuljice su OK).
Sipajte u kalup, ostavite da odstoji desetak minuta, pa pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko 50 minuta, ili dok čačkalica kojom bocnete koru ne izađe čista.
Ostavite koru da se hladi, a vi pripremite fil.
Mikserom mutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst sneg. Čokoladu i puter otopite na pari, pa dodajte u slatku pavlaku, i miksirajte dok ne dobijete ujednačenu glatku smesu. Filujte tortu odozgo i sa strane, ostavite u frižideru da se stegne i služite ohlađeno.
Imate li vi neki dobar recept za čokoladnu tortu? Pišite nam!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja
"Pakao i košarkaška Nigerija": Zoran Savić objavio snimak posle poraza Partizana u finalu Kupa