Možete da ih napravite slane ili slatke, ali jedno je sigurno – oduševiće vas!
Sastojci:
Tri kašičice kvasca
Dve kašičice šećera
200 mililitara mlakog mleka
600 grama brašna
Kašičica i po soli
70 grama margarina
Dve kašike ulja
200 mililitara mlake vode
Priprema:
U posudu stavite kvasac sa kašičicom šećera i mlekom da nadođe.
U drugu posudu stavite brašno, pa dodajte nadošli kvasac, so, istopljeni margarin, dve kašike ulja i mlaku vodu. Zamesite testo, zatim ga pokrijte i ostavite da nadođe oko 15 minuta. Nakon toga premesite testo, vratite ga u posudu i ostavite da narasta još 15 do 20 minuta. Kada je testo naraslo, podelite ga na loptice, pa svaku od njih premesite, tanko razvucite i savijte u kiflicu.
Prekrijte ih krpom ili folijom, a u međuvremenu u šerpu stavite litar vode i kašičicu šećera da provri. Nakon toga, u vrelu vodu, stavljajte svaku kiflicu po deset sekundi, pa ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Gotove kiflice možete da pospete šećerom u prahu, ako želite da budu slatke, a slane premažite sa malo ulja ili rastopljenog margarina i posolite.
Imate li i vi neki dobar recept za kiflice? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte