Isprobajte ovaj jednostavan recept za princes-krofne, vratiće vas u detinjstvo.
Sastojci:
Za krofne
210 grama brašna
200 grama masti
200 mililitara vode
7 jaja
Za krem
75 grama brašna
500 mililitara mleka
4 žumanceta
200 grama šećera
Kora polovine limuna, fino narendana
Šećer u prahu, za posipanje
Priprema:
Vodu i mast stavite da proključaju na šporetu. Sklonite sa ringle, dodajte brašno i dobro izmešajte viljuškom.
Cela jaja dobro umutite mikserom, pa sipajte u smesu sa brašnom, i mešajte brzo sve vreme, prvo viljuškom, a onda kašikom.
Smesa će se brzo zgušnjavati, ali tako treba da ide.
U pleh u koji ste stavili papri za pečenje, ređajte male kuglice testa, veličine manjeg oraha, ali vodite računa da ostavite mnogo prostora između kuglica jer će dosta narasti u rerni.
Pecite dok ne porumene, a onda ih ostavite da se ohlade.
Stavite mleko da provri. Žumanca umutite sa šećerom, dodajte brašno i sve dobro umutite mikserom, da se lepo sjedini, bez grudvica.
Umućena žumanca sipajte u ključalo mleko, i brzo mešajte varjačom, da dobijete penast krem. Krem nastavite da kuvate, mešajući sve vreme, dok se ne zgusne. Dodajte narendanu koricu polovine limuna, izmešajte i ostavite da se prohladi.
Krofnice presecite na polovinu, filujte kremom, pa spajajte polovine i pospite šećerom u prahu.
Ako želite, možete u krem dodati i seckane jagode, maline i borovnice.
Imate li vi neki dobar starinski recept za kolače? Pišite nam!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti