Ova poslastica ukusnija je od sladoleda, kad je jednom probate, pravićete je celog leta.

Sastojci:

350 grama keksa sa kakaom

360 mililitara slatke pavlake

90 grama slatke pavlake (odvojeno)

45 grama putera, istopljenog

350 grama tamne čokolade, izlomljene na kockice

Sveže maline ili borovnice za ukrašavanje

Priprema:

Keks sameljite u blenderu, dodajte istopljeni puter i pritisnite na dno posude, tako da formirate koru.

Slatku pavlaku mutite mikserom dok ne dobijete čvrst sneg.

Šest kašika slatke pavlake zagrevajte na pari, pa dodajte izlomljenu čokoladu, mešajući sve vreme, dok se sasvim ne istopi, a zatim polako sipajte otopljenu čokoladu u slatku pavlaku, mešajući dok se lepo ne sjedini.

Sipajte krem u modlu u kojoj je kora, i ostavite u frižideru da se hladi, 4 do 6 sati.

Služite uz dodatak voća.

Imate li vi neki dobar recept za "tortu na brzaka"?