![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Ako ste u potrazi za receptom koji ne zahteva da sate provedete pored šporeta, a da se ipak ukusno zasladite, ne tražite dalje.
Sastojci:
Litar i po mleka
Tri kesice želatina
250 grama šećera
350 grama voća po izboru
300 grama mlevenog keksa
Kilogram šlaga
250 – 300 gr mlevenog keksa po ozboru
Kisela voda ili mleko (za pripremu šlaga)
Voće za ukrašavanje (po želji)
Priprema:
Najpre razmutite želatin u mleku, po uputstvima sa pakovanja. U preostalo mleko sipajte šećer, pa stavite da provri na tihoj vatri. Zatim dodajte razmućeni želatim i kuvajte oko 15 minuta, sve vreme mešajući. Potom ostavite smesu da se ohladi, ali ne potpuno.
Dok se smesa sa želatinom hladi, umutite šlag sa kiselom vodom ili mlekom, u zavisnosti od uputstava sa pakovanja. Kada umutite šlag, pomešajte ga sa smesom od želatina, dobro izmešajte da se sve sjedini, pa podelite na tri dela.
U prvi deo dodajte mleveni keks i izmešajte, u drugi voće po izboru.
Zatim u kalup stavite smesu sa mlevenim keksom kao bazu, rasporedite je ravnomerno, zatim stavite voćni deo, pa na kraju treći deo smese, odnosno šlag pomešan sa želatinom. Ostavite tortu da se dobro ohladi, a odozgo po želji ukrasite voćem.
Imate li i vi neki dobar letnji recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja