Evo šta vam je potrebno za ovu savršenu letnju tortu. 

Sastojci:

500 grama jagoda

Četiri kašičice balzamiko sirćeta

600 grama piškota

450 maskarpone sira (omekšati na sobnoj temperaturi)

240 mililitara slatke pavlake

Pola šolje šećera

Dve kašičice ekstrakta vanile

12 svežih jagoda (za ukrašavanje)

Priprema:

U veću posudu stavite jagode i sirće, pa ostavite da odstoji oko 30 minuta.

Papirom obložite dno kalupa (prečnika oko 22 centimetra), pa poređajte piškote po dnu i okolo.

U velikoj posudi, mutite na manjoj brzini maskarpone sir, da postane penast. Dodajte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa mutite na srednjoj brzini. Šolju i po ove smese nanesite preko piškota poređanih u kalup, a odozgo poređajte polovinu ukupne količine jagoda. Zatim odozgo opet stavite smesu sa maskarpone sirom, pa drugu polovinu jagoda.

Na kraju, odozgo poređajte preostale piškote, premažite ostatkom fila sa maskarpone sirom i ostavite u frižideru da se hladi najmanje osam sati, a najbolje preko noći.

Skinite bočne strane kalupa, ukrasite jagodama odozgo i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!