Evo šta vam je potrebno za ovu savršenu letnju tortu.
Sastojci:
500 grama jagoda
Četiri kašičice balzamiko sirćeta
600 grama piškota
450 maskarpone sira (omekšati na sobnoj temperaturi)
240 mililitara slatke pavlake
Pola šolje šećera
Dve kašičice ekstrakta vanile
12 svežih jagoda (za ukrašavanje)
Priprema:
U veću posudu stavite jagode i sirće, pa ostavite da odstoji oko 30 minuta.
Papirom obložite dno kalupa (prečnika oko 22 centimetra), pa poređajte piškote po dnu i okolo.
U velikoj posudi, mutite na manjoj brzini maskarpone sir, da postane penast. Dodajte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa mutite na srednjoj brzini. Šolju i po ove smese nanesite preko piškota poređanih u kalup, a odozgo poređajte polovinu ukupne količine jagoda. Zatim odozgo opet stavite smesu sa maskarpone sirom, pa drugu polovinu jagoda.
Na kraju, odozgo poređajte preostale piškote, premažite ostatkom fila sa maskarpone sirom i ostavite u frižideru da se hladi najmanje osam sati, a najbolje preko noći.
Skinite bočne strane kalupa, ukrasite jagodama odozgo i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!