Jednostavan recept za ukusnu letnju pitu, koju možete spremati i u vreme posta.
Sastojci:
600 grama višanja bez koštica
800 grama tankih kora za pitu
Šolja ulja
Šolja šećera
Šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Kore poprskajte uljem i pospite šećerom, slažite po tri (ili četiri, ako se cepaju) jednu na drugu.
Višnje očistite od koštica, pa ređajte na kore, umotajte i ređajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Kad potrošite sve kore, pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, ili dok pita ne porumeni.
Kad se ispeče, pokrijte aluminijumskom folijom, preko stavite krpu i ostavite da se ohladi. Pospite vanilin šećerom i uživajte.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte