Krckava korica spolja, vazdušasta sredina… i kuća koja miriše na sreću. Isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

Dve i po kašičice suvog kvasca

Kašičica šećera

300 mililitara mlake vode

300 grama brašna

Kašičica i po soli

Priprema:

Pomešajte mlaku vodu, kvasac i šećer, pa ostavite da odstoji desetak minuta. Dodajte brašno i so, i mikserom (onim debljim žicama, za testo) na maloj brzini mutite dok se ne sjedini. Stavite malo brašna na radnu površinu i mesite testo rukama još desetak minuta, dok ne dobijete glatku smesu.

Testo umotajte providnom folijom, i ostavite sat vremena da "predahne", na toplom.

Zatim skinite foliju, i rastresite malo testo, tako da uđe što je moguće više vazduha, ali nemojte ga mesiti ponovo. Ivice preklopite, i "stegnite" ih na sredini, da dobijete lepši izgled korice.

Okrugli pleh pospite brašnom, stavite testo u pleh, i ostavite da odstoji još tridesetak minuta.

Rernu zagrejte na 240 stepeni, i pecite dok korica ne porumeni.

Imate neki vi dobar recept za domaći hleb ili pogaču?