Krckava korica spolja, vazdušasta sredina… i kuća koja miriše na sreću. Isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
Dve i po kašičice suvog kvasca
Kašičica šećera
300 mililitara mlake vode
300 grama brašna
Kašičica i po soli
Priprema:
Pomešajte mlaku vodu, kvasac i šećer, pa ostavite da odstoji desetak minuta. Dodajte brašno i so, i mikserom (onim debljim žicama, za testo) na maloj brzini mutite dok se ne sjedini. Stavite malo brašna na radnu površinu i mesite testo rukama još desetak minuta, dok ne dobijete glatku smesu.
Testo umotajte providnom folijom, i ostavite sat vremena da "predahne", na toplom.
Zatim skinite foliju, i rastresite malo testo, tako da uđe što je moguće više vazduha, ali nemojte ga mesiti ponovo. Ivice preklopite, i "stegnite" ih na sredini, da dobijete lepši izgled korice.
Okrugli pleh pospite brašnom, stavite testo u pleh, i ostavite da odstoji još tridesetak minuta.
Rernu zagrejte na 240 stepeni, i pecite dok korica ne porumeni.
Imate neki vi dobar recept za domaći hleb ili pogaču?
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
Crvena zvezda oštećena? Isplivao snimak sporne situacije: Ovako je PAO poveo, a sudije previdele jedan detalj!
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola