Gotovo da nema osobe koja ne voli picu, a sada možete da je jedete i kada postite. Evo kako da napravite posnu picu.
Sastojci:
Za testo:
450 grama brašna
280 mililitara vode
70 mililitara ulja
Pola kockice kvasca
Kašičica i po soli
Kašičica šećera
Za nadev:
Šolja pelata
Šolja pečuraka
Jedan veći paradajz
Dve zelene paprike
Glavica crnog luka
Šolja kukuruza šećerca
Čen belog luka
Malo ulja
Biljni sir (po želji)
Kašičica ruzmarina
Priprema:
U mlaku vodu dodajte šećer, kvasac i izmešajte da se rastopi. U to dodajte brašno i ulje, pa zamesite testo i ostavite kratko da naraste.
Razvucite testo u krug i malo ga poprskajte uljem, zatim premažite pelatom, pa poređajte paradajz isečen na kolutove, crni luk isečen na prstenove, zelenu papriku isečenu na kockice i stino iseckan beli luk. Zatim stavite pečurke koje ste isekli na tanke listiće, kukuruz šećerac, pa pospite ruzmarin i po želji narendajte biljni sir.
Kada poređate sve sastojke, odozgo naprskajte još malo ulja i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ivica testa ne počne da dobija braonkastu boju.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Kakav debakl Hrvatske u košarci, i to od Bosne! Odlazak na Eurobasket će biti nemoguća misija