Evo šta vam je potrebno da biste napravili ovaj veoma jednostavan kolač.

Sastojci:

Šolja belog šećera plus kašika šećera

Dve i po šolje brašna

Kašika praška za pecivo

Kašika sode bikarbone

Kašika putera

450 grama višanja

Pola šolje ulja plus kašika ulja

Četiri jaja

180 mililitara jogurta

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni.

U posudu pomešajte šolju šećera, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i izmešajte da se sjedine.

U tiganju rastopite puter, pa u to dodajte očišćene višnje, pospite ih kašikom šećera i ostavite da se krčka osam do deset minuta na tihoj vatri.

U posudi sa suvim sastojcima u sredini formirajte rupu, pa dodajte pola šolje ulja, jaja i jogurt. Prstima izmešajte i napravite meko testo, pa ga stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Testo premažite kašikom ulja i odozgo poređajte višnje.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta ili dok kolač ne dobije zlatnu nijansu.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!