Evo šta vam je potrebno da biste napravili ovaj veoma jednostavan kolač.
Sastojci:
Šolja belog šećera plus kašika šećera
Dve i po šolje brašna
Kašika praška za pecivo
Kašika sode bikarbone
Kašika putera
450 grama višanja
Pola šolje ulja plus kašika ulja
Četiri jaja
180 mililitara jogurta
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
U posudu pomešajte šolju šećera, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i izmešajte da se sjedine.
U tiganju rastopite puter, pa u to dodajte očišćene višnje, pospite ih kašikom šećera i ostavite da se krčka osam do deset minuta na tihoj vatri.
U posudi sa suvim sastojcima u sredini formirajte rupu, pa dodajte pola šolje ulja, jaja i jogurt. Prstima izmešajte i napravite meko testo, pa ga stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Testo premažite kašikom ulja i odozgo poređajte višnje.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta ili dok kolač ne dobije zlatnu nijansu.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Janis nacrtao, četiri heroja donela pobedu: Kad je srce kao planina, a Deda na terenu - Barsa nema šanse!
Partizanov poziv za plej-of Evrolige! Željku se isplatilo čekanje, dobio je igrača za velika dela
Drama sezone u ABA ligi, Zvezda i Partizan pali sa vrha: Lider se u Železniku vratio iz mrtvih i pobedio!
"Kakva trica Dejana Davidovca": Hrvatski komentator u transu zbog Zvezdinog koša za pobedu protiv Barse
Ovaj menjač plaši i iskusne vozače, mnogi ne znaju koliko je moćan: DSG je hirurški precizan, smanjuje potrošnju goriva