Lazanje sa govedinom, sirom i paradajz sosom spremaju se vrlo jednostavno.

Sastojci:

450 grama mlevenog goveđeg mesa

Četiri šolje paradajz sosa

Malo bosiljka

Kore za lazanje

425 grama rikota sira

250 grama mocarele

Oko 600 mililitara vrele vode

Priprema:

U dubljoj šerpi izdinstajte govedinu, a zatim ocedite višak tečnosti. Dodajte paradajz sos i bosiljak, pa izmešajte.

Trećinu mesa sipajte u podmazan pleh, odozgo stavite kore, pa zatim stavite polovinu rikota sira i polovinu mocarele. Ponovite postupak još jednom, a na kraju, preko mocarele, stavite koru, pa poslednju trećinu mesa.

Odozgo nalijte vrelu vodu, prekrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite oko 45 minuta na 190 stepeni. Sklonite foliju, pa pecite još deset minuta, ostavite da se prohladi desetak minuta, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!