Evo šta vam je potrebno da biste uživali u ovom kremastom kolaču sa limunom i kokosom.
Sastojci:
Za koru:
Malo ulja za podmazivanje
Dve i po šolje brašna
¾ šolje šećera u prahu
Pola šolje kokosovog brašna
Kašičica i po soli
230 grama putera (hladan)
Za fil:
Dve šolje šećera
Dve kašike žutog kukuruznog brašna
Pola kašičice soli
Pet jaja plus jedno žumance
1 ¼ šolja kokosovog mleka
115 grama putera
Kašika rendane limunove kore i pola šolje soka od limuna (od tri limuna)
Kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh podmažite uljem.
U posudu pomešajte brašno, šećer u prahu, kokosovo brašno i so, pa sve dobro izmešajte. Zatim dodajte hladan puter isečen na listiće i mešajte da se sastojci sjedine, pa zatim smesu sipajte u pleh i odozgo čašom pritiskajte da poravnjate smesu. Pecite oko 25 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju, pa ostavite da se ohladi desetak minuta.
U međuvremenu, pripremite fil. Pomešajte šećer, kukuruzno brašno, so i pet jaja, pa dobo sve izmešajte. Nakon toga dodajte žumace, kokosovo mleko, puter, koru i sok od limuna, kao i ekstrakt vanile i umutite da dobijete glatku smesu.
Nalijte fil preko korice, pa na istoj temperaturi (180 stepeni) pecite još oko 25 minuta. Ostavite da se ohladi i poslužite. Po želji, odozgo možete da pospete kokos radi dekoracije.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti