• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Letnja poslastica: Puslica-tart sa kajsijama

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ovaj lagani letnji kolač će vas oduševiti.

Izvor: Guliver/Getty images, Studio Doros

Isprobajte ovaj jednostavan recept za tart sa kajsijama.

Sastojci:

Za koru

225 grama putera, na sobnoj temperaturi

100 grama smeđeg šećera

Jedno krupnije jaje

Kašičica ekstrakta vanile

360 grama brašna

75 grama kokosovog brašna

Pola kašičice soli

Za fil

100 grama šećera

25 grama gustina

1.400 grama kajsija, opranih i iseckanih

Kašičica ekstrakta vanile

Za puslice

Tri belanca

150 grama šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pripremite pleh za tart (sa talasastim ivicama).

U činiji mikserom mutite puter i šećer, dok puter ne postane penast. Dodajte jaje i ekstrakt vanile i miksirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Dodajte brašno, kokosovo brašno i mrvicu soli, mutite miskerom dok se ne sjedini, tako da nema grudvica.

Smesu utisnite u kalup za tart, vodite računa da bude približno jednake debljine, i ostavite da odstoji na hladnom pola sata. Zatim izbockajte koru viljuškom, i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite dvadesetak minuta, ili dok ne porumeni, a zatim ostavite da se sasvim ohladi.

U srednjoj činiji pomešajte gustin i šećer, dodajte iseckane kajsije pa kuvajte na srednjoj vatri dok ne bude blizu ključanja, mešajući sve vreme, da ne zagodi. Dodajte ekstrakt vanile, promešajte i ostavite da se prohladi.

U drugoj činiji mikserom mutite belanca, dodajući pomalo šećera, dok ne potrošite sve, tako da se napravi čvrst sneg.

U tepsiju stavite papir za pečnje, pa poslastičarskim špricem formirajte puslice, a ako nemate špric, poslužiće i kesa za zamrzivač s koje ćete odseći ćošak, nakon što ste kašikom sipali sneg.

Rernu zagrejte na 120 stepeni, pa puslice pecite/sušite, dok ne budu gotove.

Koru filujte kremom sa kajsijama, pa odozgo stavite puslice i služite ohlađeno.

Imate li vi neki dobar recept za "letnje" kolače sa voćem? Pišite nam!


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special-image

PRODAVNICA

TAMPON ZONA

HOROSKOP

Odličan vođa i organizator, s tim što nije uvek spreman da vidi sopstvene greške. Misli da sve radi najbolje. Ugled...

Vredna i odgovorna osoba, ništa ne ostavlja za sutra. Bik je uvek spreman da sasluša mišljenje kolega i nadređenih,...

Blizanac ima dva lica: svetu pokazuje lepše, naglas govori ono što drugi žele da čuju, dok je u glavi i srcu,...

Naizgled hiroviti, a zapravo posvećeni i studiozni u svemu što rade. Dobro procenjuju druge ljude, pa ako Vas ne...

Device su sklone perfekcionizmu u svemu. Vole da je sve na svom mestu, da sve ide po planu, ne podnose haos i...

Vaga, kao jedini predmet u Zodijaku, meri sve što može, ali im je najbitniji balans, sklad, mir u kući. Ne...

Kontradiktorni su u svemu. Život i vole i mrze. Nemojte im naređivati, osim ako ne želite da ih oterate. Neće vas...

Ono što odlikuje svakog Strelca je smisao za humor. Oni su uvek veseli, zanimljivi, najglasniji u društvu. Imaju...

Jarčevi nikada ne odustaju. Karijeristi. Autoriteti. Oni su dobri organizatori, ali često teški i sebi i drugima....

Neobični, drugačiji, misle da su uvek na vrhu sveta. Impulsivni su, ali dobri prijatelji, pre svega savetnici....

Sanjari, imaju svoj tihi svet. Retko ko ih stvarno poznaje. Uglavnom su religiozni. Znak Ribe je znak noći, snova i...

Lav obožava da bude u centru pažnje. Ne voli kad mu se naređuje, ali ni kada ga pitate za novčano stanje. I ne...

KOLUMNE

MONDO IZDVOJENO

Mondo

Najnovije vesti iz Srbije i sveta

loader