Corba od povrca paradajz corba.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Napravite domaću paradajz-čorbu

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ukusna čorba koja tokom velikih vrućina može da bude i ceo obrok.

Izvor: Guliver/Getty images, wmaster890

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu domaću paradajz-čorbu.

Sastojci:

600 grama paradajza, opranog i isečenog na kockice

Glavica crnog luka, sitno iseckana

Tri kašike ulja

Dve kašike brašna

Pola šoljice pirinča

Četvrtina kašičice šećera

Litar i po vrele vode, ili supe od povrća iz kocke

Suvi začin od povrća (ako ne koristite supu iz kocke)

Priprema:

Crni luk izdinstajte na malo ulja, dodajte paradajz isečen na kockice, dinstajte još malo, pa ostavite da se malo ohladi. Izblendirajte, tako da dobijete teksturu kakvu volite, sipajte u šerpu pa nalijte vrućom vodom ili supom iz kocke i ostavite da proključa.

U međuvremenu na malo ulja propržite brašno, za zapršku, pa je dodajte u vrijuću čorbu.

Pirinač skuvajte odvojeno, procedite ga i isperite, pa dodajte čorbi. Ostavite da ključa još minut, dodajte mrvicu šećera, promešajte još jednom i služite toplo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

loader