Evo šta vam je potrebno da pripremite ove jednostavne, ali vrlo ukusne kolače.
Sastojci:
Za kolačiće:
225 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)
70 grama belog šećera
70 grama smeđeg šećera
Kašičica ekstrakta vanile
Jedno žumance
280 grama brašna
Pola kašičice soli
100 grama šećera (u koji ćete uvaljati kolače)
Za čokoladni preliv:
175 grama čokolade
60 mililitara slatke pavlake
10 grama putera
Kašičica ekstrakta vanile
1/8 kašičice soli
Priprema:
Mikserom umutite puter, dok ne postane kremast. Zatim dodajte beli i smeđi šećer, pa mutite još oko pola minuta, minut. Dodajte žumanac, ekstrakt vanile, dobro sve izmešajte, pa postepeno dodajte polovinu brašna, sipajte so, pa drugu polovinu brašna i nastavite da mutite.
Od testa pravite kuglice željene veličine, uvaljajte ih u šećer, poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i pritisnite prstom odozgo da napravite udubljenje.
Kolačiće ostavite u frižideru oko pola sata, a u međuvremenu zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite ih oko 12 minuta.
Dok se kolačići hlade, pripremite preliv.
U tiganj stavite čokoladu, slatku pavlaku i puter, pa stavite na vatru srednje jačine i mešajte dok se sastojci je istope i sjedine.
Sklonite sa vatre, dodajte ekstrakt vanile i so, pa dobro izmešajte. Ostavite da odstoji oko 10 minuta, a zatim kašičicom sipajte u udubljenje kolača.
Ostavite kolačiće oko sat vremena na sobnoj temperaturi ili pola sata u frižideru, da se preliv stegne, a zatim ih poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti