Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan kolač koji "miriše na leto". Sprema se 15 minuta, a onda samo treba da sačekate da se ispeče i uživanje može da počne.

Sastojci:

400 grama zrelih breskvi, bež koštica i kožice, isečenih na komadiće

100 grama šećera

Dve kašike gustina

Kašika sveže ceđenog soka od limuna

Kašičica ekstrakta vanile

Za koru

180 grama brašna

100 grama šećera

Četvrtina kašičice soli

Pola kašičice praška za pecivo

60 grama hladnog putera, isečenog na kockice

160 mililitara mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni.

Breskve isečene na kockice pomešajte sa šećerom, gustinom, sokom od limuna i aromom vanile, i ostavite da odstoje.

U međuvremenu, napravite testo za koru, tako što ćete mesiti brašno i puter, dok ne dobijete teksturu nalik vlažnom pesku. Zatim dodajte ostale sastojke, i mešajte dok ne dobijete gusto, ujednačeno testo.

U pleh stavite papir za pečenje, rasporedite breskve, a zatim odozgo kašikom sipajte testo i malo ga poravnajte.

Pecite 35 do 40 minuta, ili dok korica ne porumeni. Služite toplo, uz sladoled od vanile.

Imate li vi neki dobar recept za voćne kolače? Pišite nam!