Sezona je malina, idealna prilika da napravite ovu sjajnu tortu!
Sastojci:
220 grama putera (na sobnoj temperaturi)
Šolja i po belog šećera
¼ šolje smeđeg šećera
Kašika rendane kore limuna
Pola šolje limunovog soka
Kašičica ekstrakta vanile
Četiri veća jaja
Dve i po šolje brašna
Kašičicu i po praška za pecivo
Kašičica i po sode bikarbone
Pola kašičice soli
Pola šolje punomasnog mleka
Pola šolje slatke pavlake
Četiri i po šolje svežih ili zaleđenih malina
Dve kašike brašna
Za preliv:
220 grama krem sira (na sobnoj temperaturi)
140 grama putera (na sobnoj temperaturi)
Četiri šolje šećera u prahu
Dve kašičice rednane kore limuna
Kašika sveže ceđenog limunovog soka
¼ kašičice soli
Dve kašike slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh.
U većoj posudi umutite puter, beli i smeđi šećer, koru limuna, ekstrakt vanile. Mutite oko pet minuta, da smesa postane vazdušasta. Dodajte jaja, jedno po jedno, i mutite između svakog dodavanja.
U odvojenoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Ove suve sastojke dodajte u posudu sa prethodnim sastojcima i mutite na nižoj brzini, da se smesa sjedini. Isključite mikser, pa dodajte mleko, slatku pavlaku i limunov sok i dobro izmešajte.
U trećoj posudi pomešajte dve i po šolje malina sa dve kašike brašna. Zatim to sjedinite sa smesom i kratko promešajte.
Smesu podelite na dva jednaka dela, kako biste ispekli jednake kore – pecite 35 do 45 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
Ostavite kore da se ohlade desetak minuta, pre nego što ih izvadite iz pleha.
U međuvremenu, napravite preliv.
U većoj posudi umutite krem sir sa puterom, oko tri minuta, da postane vazdušast. Smanjite brzinu miksera, pa postepeno dodajte šećer u prahu, a zatim i koru limuna, limunov sok i so. Na kraju dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite još 2-3 minuta.
Kada su se kore potpuno ohladile, jednu stavite na veliku tacnu za torte, pa je odozgo i sa strane namažite prelivom. Poređajte šolju malina odozgo, pa stavite drugu koru preko i nanesite preliv odozgo i sa strane, a odozgo ukrasite sa još malo malina.
Ohladite u frižideru i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu