Čak i ako niste ljubitelj spanaća, ovo jelo će vam se dopasti!
Spanać je zdrav, ali je važno da ga dobro ukombinujete sa sastojcima da bi bio ukusan. Ovom jelu pavlaka daje odličan ukus, tako da će vam se svideti, čak i ako ne volite baš mnogo ovaj "zeleniš".
Sastojci:
400 grama zamrznutog spanaća
Veća glavica crnog luka
Jedno jaje
Jedna kisela pavlaka
So po ukusu
Priprema:
Na malo ulja propržite luk, pa zatim dodajte spanać i ostavite da se krčka na vatri srednje jačine oko 10-15 minuta.
U odvojenoj posudi umutite jaje, dodajte pavlaku i dobro izmešajte, pa to sjedinite sa spanaćem. Posolite i ostavite da se krčka još oko pet minuta.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa smesu nalijte u podmazan pleh i stavite u rernu da se zapeče – znaćete da je gotovo kada se na vrhu stvori braonkasta korica.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!