Evo šta vam je potrebno da spremite pica korpice.

Sastojci:

160 grama brašna

7 grama suvog kvasca

¼ kašičice šećera

Malo soli

Dve kašike maslinovog ulja

¼ šolje paradajz sosa

125 grama rendane mocarele

12 listića svežeg bosiljka

250 grama čeri paradajza

Začini po želji

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh za mafine podmažite uljem.

U posudi pomešajte brašno, kvasac, šećer i so, pa na sredini napravite udubljenje. Dodajte ulje i 2/3 šolje mlake vode, pa mešajte da napravite mekano, lepljivo testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i mesite 8-10 minuta.

Razvucite testo na otprilike pet milimetara debljine, pa širom čašom ili okruglom modlom izvadite 12 krugova testa. Svaki krug još malo razvucite, pa ako treba obrežite ivice i stavite u kalupe – testo bi trebalo da pokrije otprilike ¾ svakog kalupa.

Po testu namažite paradajz sos, pa pospite mocarelom. Zatim u svaki od 12 kalupa stavite po listić bosiljka i malo čeri paradajza. Odozgo pospite preostali sir, a zatim stavite suve začine po želji.

Pecite 15-20 minuta ili dok korpice ne dobiju zlatnu nijansu i sir se ne istopi. Ostavite da se ohlade 5-10 minuta, pa izvadite iz kalupa i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!