Ova poslastica ima fenomenalan ukus, a tome doprinose krckavi ovas i osvežavajuć ukus jabuka.
Sastojci:
Četiri veće jabuke
¼ šolje šećera
Jedan limun (iscediti sok)
Dve kašike brašna
½ kašičice mlevenog cimeta
Za odozgo:
Šolja oraha
Šolja brašna
1 ¼ šolje ovasa
½ šolje smeđeg šećera
Kašičica mlevenog cimeta
Prstohvat soli
115 grama putera (ohladiti, pa iseći na listiće)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Operite i oljuštite jabuke, pa ih isecite na komade debljine oko pola centimetra. Zatim ih stavite u veću posudu, pa dodajte šećer, limunov sok, brašno i cimet. Promešajte, pa ih sipajte u pleh i ravnomerno rasporedite. Odložite sa strane.
U drugoj većoj posudi pomešajte iseckane orahe, brašno, ovas, šećer, cimet i so, kao i puter iseckan na listiće. Izmešajte, pa ovu smesu nalijte preko jabuka i pecite dok korica ne postane braonkaste boje, oko 45 minuta.
Poslužite kolač topao.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti