Ova poslastica ima fenomenalan ukus, a tome doprinose krckavi ovas i osvežavajuć ukus jabuka.
Sastojci:
Četiri veće jabuke
¼ šolje šećera
Jedan limun (iscediti sok)
Dve kašike brašna
½ kašičice mlevenog cimeta
Za odozgo:
Šolja oraha
Šolja brašna
1 ¼ šolje ovasa
½ šolje smeđeg šećera
Kašičica mlevenog cimeta
Prstohvat soli
115 grama putera (ohladiti, pa iseći na listiće)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Operite i oljuštite jabuke, pa ih isecite na komade debljine oko pola centimetra. Zatim ih stavite u veću posudu, pa dodajte šećer, limunov sok, brašno i cimet. Promešajte, pa ih sipajte u pleh i ravnomerno rasporedite. Odložite sa strane.
U drugoj većoj posudi pomešajte iseckane orahe, brašno, ovas, šećer, cimet i so, kao i puter iseckan na listiće. Izmešajte, pa ovu smesu nalijte preko jabuka i pecite dok korica ne postane braonkaste boje, oko 45 minuta.
Poslužite kolač topao.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!