Ova poslastica ima fenomenalan ukus, a tome doprinose krckavi ovas i osvežavajuć ukus jabuka.

Sastojci:

Četiri veće jabuke

¼ šolje šećera

Jedan limun (iscediti sok)

Dve kašike brašna

½ kašičice mlevenog cimeta

Za odozgo:

Šolja oraha

Šolja brašna

1 ¼ šolje ovasa

½ šolje smeđeg šećera

Kašičica mlevenog cimeta

Prstohvat soli

115 grama putera (ohladiti, pa iseći na listiće)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Operite i oljuštite jabuke, pa ih isecite na komade debljine oko pola centimetra. Zatim ih stavite u veću posudu, pa dodajte šećer, limunov sok, brašno i cimet. Promešajte, pa ih sipajte u pleh i ravnomerno rasporedite. Odložite sa strane.

U drugoj većoj posudi pomešajte iseckane orahe, brašno, ovas, šećer, cimet i so, kao i puter iseckan na listiće. Izmešajte, pa ovu smesu nalijte preko jabuka i pecite dok korica ne postane braonkaste boje, oko 45 minuta.

Poslužite kolač topao.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!