Evo kako se spremaju čokoladne kocke sa višnjama, desert koji se dopada i najzahtevnijima...

Sastojci:

Šolja brašna

Šolja šećera

¼ kašičice soli

¼ kašičice praška za pecivo

Pola šolje kakaa

115 grama putera

50 grama čokolade

Kašičica ekstrakta vanile

Dva jaja

280 grama višanja – očistiti i seći na polovine

175 grama tamne čokolade

150 mililitara zaslađenog kondenzovanog mleka

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh.

U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo i kakao.

U manjoj šerpi rastopite zajedno puter i čokoladu (50 grama), pa to pomešajte sa jajima, ekstraktom vanile i suvim sastojcima, mešajući da se sve sjedini. Zatim smesu nalijte u pleh.

Poređajte odozgo višnje, pa narendajte ili iseckajte tamnu čokoladu i prelijte zaslađeno kondenzovano mleko.

Pecite oko pola sata ili dok ivice ne postanu zlatno-braon. Ostavite da se ohladi, pa poslužite.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!