Kada jednom spremite ovaj kolač, spremaćete ga iznova...

Sastojci:

Šest kašika belog kukuruznog brašna

Šest kašika "običnog" tj. višenamenskog belog brašna

¼ šolje smeđeg šećera

Tri kašike gustina

Dve kašičice rendane kore limuna

½ kašičice praška za pecivo

¼ kašičice soli

60 grama putera

Kašika grčkog jogurta

Za fil:

1/3 šolje meda

Tri jaja

Dve kašike belog kukuruznog brašna

1/8 kašike soli

Kašičica rendane kore limuna

Pet kašika ceđenog soka limuna

Kašika šećera u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.

U većoj posudi pomešajte kukuruzno i belo brašno, smeđi šećer, gustin, koru limuna, prašak za pecivo i so, pa sve dobro izmešajte. Dodajte puter iseckan na listiće i grčki jogurt, pa umutite na nižoj brzini miksera, a zatim smesu nalijte u pleh – i ne brinite, smesa treba da izgleda malo suvlje.

Pecite oko 30 minuta i ostavite koru da se hladi oko 20 minuta, a rernu smanjite na 160 stepeni. U međuvremenu, pripremite fil.

U posudi srednje veličine umutite jaja, dodajte med i koru limuna. Zatim dodajte brašno postepeno, po kašiku, pa so, i sve dobro izmešajte. U to dodajte limunov sok, promešajte i sve zajedno nalijte preko kore, pa pecite oko 20-25 minuta.

Ostavite da se ohladi, isecite na kocke, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!