Kada jednom spremite ovaj kolač, spremaćete ga iznova...
Sastojci:
Šest kašika belog kukuruznog brašna
Šest kašika "običnog" tj. višenamenskog belog brašna
¼ šolje smeđeg šećera
Tri kašike gustina
Dve kašičice rendane kore limuna
½ kašičice praška za pecivo
¼ kašičice soli
60 grama putera
Kašika grčkog jogurta
Za fil:
1/3 šolje meda
Tri jaja
Dve kašike belog kukuruznog brašna
1/8 kašike soli
Kašičica rendane kore limuna
Pet kašika ceđenog soka limuna
Kašika šećera u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.
U većoj posudi pomešajte kukuruzno i belo brašno, smeđi šećer, gustin, koru limuna, prašak za pecivo i so, pa sve dobro izmešajte. Dodajte puter iseckan na listiće i grčki jogurt, pa umutite na nižoj brzini miksera, a zatim smesu nalijte u pleh – i ne brinite, smesa treba da izgleda malo suvlje.
Pecite oko 30 minuta i ostavite koru da se hladi oko 20 minuta, a rernu smanjite na 160 stepeni. U međuvremenu, pripremite fil.
U posudi srednje veličine umutite jaja, dodajte med i koru limuna. Zatim dodajte brašno postepeno, po kašiku, pa so, i sve dobro izmešajte. U to dodajte limunov sok, promešajte i sve zajedno nalijte preko kore, pa pecite oko 20-25 minuta.
Ostavite da se ohladi, isecite na kocke, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Pretučena Sloboda Mićalović: Poznata glumica se nalazi u Urgentnom centru