Iako zvuči vrlo egzotično, ratatuj je zapravo dinstano povrće, a zbog kombinacije raznog povrća je vrlo ukusno.
Sastojci:
Dve glavice crnog luka
Tri čena belog luka
Jedan plavi patlidžan
Dve tikvice
Dve zelene paprike
Jedna žuta paprika
Jedna crvena paprika
Četiri čeri paradajza
Pola šolje maslinovog ulja
Dve kašičice svežeg peršuna
Malo majčine dušice
So i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte u velikoj šerpi kašiku i po ulja, na vatri srednje jačine. Dodajte beli i crni luk, propržite dok ne omekša.
U velikom tiganju, zagrejte kašiku i po ulja i dodajte tikvice iseckane na tanke kolutove, propržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Prebacite ih u šerpu sa lukom.
Polako u tiganju propržite i ostalo povrće (izuzev čeri paradajza), dodajući po kašiku i po ulja svaki put kada stavljate novo povrće u tiganj. Nakon što ga propržite, prebacite ga u veliku šerpu.
Na kraju dodajte malo soli i bibera, majčine dušice, pa ostavite da se krčka na vatri srednje jačine oko 15-20 minuta.
Dodajte iseckan paradajz i peršun, krčkajte još 10-15 minuta uz povremeno mešanje.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu