Posni kolaci kolac sa kruskama.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Posni kolač sa kruškama

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ovaj ukusni voćni kolač možete praviti i u danima posta.

Izvor: Guliver/Getty images, Karaidel

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan posni kolač sa kruškama.

Sastojci:

Dve veće kruške, oprane i isečene na kriške

300 grama suvog grožđa

480 mililitara soka od jabuke

200 grama šećera

80 grama margarina

Dve kašičice soli

Kašičica cimeta

360 grama brašna

Dve kašičice sode bikarbone

100 grama iseckanih badema

Priprema:

U veću šerpu stavite kruške, suvo grožđe, sok od jabuke, šećer, margarin, so i cimet i kuvajte dok ne proključaju. Smanjite temperaturu, pa ostavite nepoklopljeno, da ključa još oko pet minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi do sobne temperature.

U međuvremenu, rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.

U većoj činiji pomešajte brašno, sodu bikarbonu i deo badema, pa sipajte u smesu sa kruškama, i mešajte varjačom dok se lepo ne sjedini. Zatim sipajte u pleh, pa pospite ostacima seckanih badema.

Pecite 40 do 45 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli testo ne izađe suva.

Ostavite da se malo ohladi, secite na kriške i služite.

Imate li vi neki dobar recept za posne kolače?

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vesna

Preslatko ~ kruske su slatke , ali i 300 g suvog grozdja, secer i 0,480 l soka. Secer ovde uopste nije potreban.

loader