Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan posni kolač sa kruškama.

Sastojci:

Dve veće kruške, oprane i isečene na kriške

300 grama suvog grožđa

480 mililitara soka od jabuke

200 grama šećera

80 grama margarina

Dve kašičice soli

Kašičica cimeta

360 grama brašna

Dve kašičice sode bikarbone

100 grama iseckanih badema

Priprema:

U veću šerpu stavite kruške, suvo grožđe, sok od jabuke, šećer, margarin, so i cimet i kuvajte dok ne proključaju. Smanjite temperaturu, pa ostavite nepoklopljeno, da ključa još oko pet minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi do sobne temperature.

U međuvremenu, rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.

U većoj činiji pomešajte brašno, sodu bikarbonu i deo badema, pa sipajte u smesu sa kruškama, i mešajte varjačom dok se lepo ne sjedini. Zatim sipajte u pleh, pa pospite ostacima seckanih badema.

Pecite 40 do 45 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli testo ne izađe suva.

Ostavite da se malo ohladi, secite na kriške i služite.

Imate li vi neki dobar recept za posne kolače?