Varijacija na temu omiljene salate: piletina kapreze. Isprobajte ovaj jednostavan recept za lagan letnji ručak koji se sprema za pola sata.
Sastojci:
Četiri pileća bela mesa bez kosti
190 grama pesto sosa (jedna teglica)
180 grama sveže mocarele, isečene na 12 kolutova
Četiri paradajza, isečena na kolutove
Dve kašike maslinovog ulja
Soli i bibera po ukusu
350 grama testenine koju volite
Dve kašike balzamiko sirćeta
Svež bosiljak, iseckan
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
Belo meso stavite u pleh, stavite po jednu kašiku pesto sosa na svaki komad i utrljajte. Odozgo stavite mocarelu i kolutove paradajza, zalijte maslinovim uljem i dodajte soli i bibera po ukusu.
Stavite u rernu i pecite dok meso ne bude sasvim gotovo, 20 do 22 minuta.
Kad se piletina ispeče, pastu skuvajte prema uputstvu sa kutije. Kad bude gotova, procedite, dodajte ostatak pesto sosa i promešajte.
U svaki tanjir sipajte pastu, odozgo stavite belo meso, "prsnite" malo balzamika i ukrasite svežim bosiljkom. Služite toplo.
Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za pripremu pilećeg mesa!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte