Varijacija na temu omiljene salate: piletina kapreze. Isprobajte ovaj jednostavan recept za lagan letnji ručak koji se sprema za pola sata.

Sastojci:

Četiri pileća bela mesa bez kosti

190 grama pesto sosa (jedna teglica)

180 grama sveže mocarele, isečene na 12 kolutova

Četiri paradajza, isečena na kolutove

Dve kašike maslinovog ulja

Soli i bibera po ukusu

350 grama testenine koju volite

Dve kašike balzamiko sirćeta

Svež bosiljak, iseckan

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.

Belo meso stavite u pleh, stavite po jednu kašiku pesto sosa na svaki komad i utrljajte. Odozgo stavite mocarelu i kolutove paradajza, zalijte maslinovim uljem i dodajte soli i bibera po ukusu.

Stavite u rernu i pecite dok meso ne bude sasvim gotovo, 20 do 22 minuta.

Kad se piletina ispeče, pastu skuvajte prema uputstvu sa kutije. Kad bude gotova, procedite, dodajte ostatak pesto sosa i promešajte.

U svaki tanjir sipajte pastu, odozgo stavite belo meso, "prsnite" malo balzamika i ukrasite svežim bosiljkom. Služite toplo.

Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za pripremu pilećeg mesa!