Sprema se lako, a u ovom obroku će uživati cela porodica!
Sastojci:
Četiri pileća karabataka
Dve kašičice soli
Kašičica bibera
Kašika ulja
Tri čena belog luka
Pola glavice crnog luka
Jedan paradajz
80 grama spanaća
480 mililitara pavlake za kuvanje
Kašičica soli
Kašičica bibera
55 grama rendanog parmezana
Dve kašičice peršuna
Priprema:
Piletinu pospite solju i biberom, pa je propržite u tiganju na vatri srednje jačine. Meso treba da bude prženo tako da je korica hrskava i zlatne boje.
Kada ste ispržili piletinu, izvadite je iz tiganja, pa u njemu propržite beli i crni luk. Zatim dodajte paradajz isečen na kockice i spanać. Ostavite da se krčka i sjedini, a zatim dodajte pavlaku za kuvanje, so i biber, pa ostavite da provri. Dodajte parmezan i peršun i izmešajte da sos postane gust.
Vratite piletinu u tiganj i okrećite je ili prelijte sosom i odozgo, ostavite da se krčka još 2-3 minuta na tihoj vatri i sklonite sa šporeta.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
Najvažnije promene u gradskom prevozu od 1. januara! Ove stvari morate da znate, a nema više plaćanja karata
"To je tajna između Željka i mene": Nilikina za MONDO progovorio o Partizanu, Dončiću i pozivu Crvene zvezde
Relja u Beogradu našao skupoceni novčanik pored kontejnera: Kada ga je vratio vlasnici, ostao je potpuno razočaran
"Video sam jasnu ideju i dugoročnu viziju": Mijatović objasnio kako je odabran novi trener Partizana