Sprema se lako, a u ovom obroku će uživati cela porodica!

Sastojci:

Četiri pileća karabataka

Dve kašičice soli

Kašičica bibera

Kašika ulja

Tri čena belog luka

Pola glavice crnog luka

Jedan paradajz

80 grama spanaća

480 mililitara pavlake za kuvanje

Kašičica soli

Kašičica bibera

55 grama rendanog parmezana

Dve kašičice peršuna

Priprema:

Piletinu pospite solju i biberom, pa je propržite u tiganju na vatri srednje jačine. Meso treba da bude prženo tako da je korica hrskava i zlatne boje.

Kada ste ispržili piletinu, izvadite je iz tiganja, pa u njemu propržite beli i crni luk. Zatim dodajte paradajz isečen na kockice i spanać. Ostavite da se krčka i sjedini, a zatim dodajte pavlaku za kuvanje, so i biber, pa ostavite da provri. Dodajte parmezan i peršun i izmešajte da sos postane gust.

Vratite piletinu u tiganj i okrećite je ili prelijte sosom i odozgo, ostavite da se krčka još 2-3 minuta na tihoj vatri i sklonite sa šporeta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!