U Srbiji se krompir jede često, ali uglavnom se držimo nekoliko uobičajenih načina spremanja. Ako želite da probate nešto novo, ovo je recept za vas!
Sastojci:
Četiri veća krompira
Tri kašike maslinovog ulja
Pola kašičice belog luka u prahu
So i biber po ukusu
200 grama rendanog čedar sira
Šest listića slanine
Dve kašičice seckanog vlašca
Četiri kašičice kisele pavlake (opciono)
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite alumunijumskom folijom.
Odsecite gornji deo krompira (po dužini), a zatim ga izbockajte nožem, pa poređajte na pleh.
U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje i beli luk u prahu, pa tom mešavinom namažite krompir sa gornje strane i pospite biberom i solju. Pecite oko 30 minuta. Izvadite krompir iz rerne, opet ga premažite istom mešavinom i pecite još 30 minuta ili dok krompir ne omekša.
Po krompiru zatim pospite sir, pa pecite još desetak minuta. Kada izvadite krompir iz rerne, pospite sitno seckanom slaninom i vlašcem. Po želji možete da stavite odozgo i kašičicu kisele pavlake.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!