![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Isprobajte ovaj jednostavan recept za pravu jesenju čorbicu.
Sastojci:
Maslinovo ulje
Tri glavice luka, sitno iseckane
Tri čena belog luka, sitno iseckana
Dva lista žalfije, iseckana
Dve kašičice svežeg đumbira, fino izrednanog
Četvrtina kašičice izrendanog muskatnog oraščića
Litar i po pileće supe iz kocke
Kilogram i po bundeve, isečene na kocke
Kašika soka od limuna
Priprema:
Zagrejte ulje u šerpi, dodajte crni i beli luk, i malo propržite. Kad luk poprimi zlatnožutu boju, dodajte đumbir, žalfiju i muskatni oraščić, propržite oko pet minuta, i dodajte supu iz kocke i ostavite da proključa.
Bundevu skuvajte, ispasirajte u blenderu, pa dolijte supu i blendirajte dok ne dobijete ujednačenu glatku teksturu, pa dodajte kašiku soka od limuna.
Služite toplo, posuto semenkama bundeve, ili krutonima.
*Krutone možete kupiti gotove, ili ih napraviti u rerni tako što ćete sredinu starog hleba iseći na kockice, "poprskati maslinovim uljem" i peći u plitkom plehu dvadesetak minuta na 180 stepeni.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja
"Pakao i košarkaška Nigerija": Zoran Savić objavio snimak posle poraza Partizana u finalu Kupa