Isprobajte ovaj jednostavan recept za pravu jesenju čorbicu.
Sastojci:
Maslinovo ulje
Tri glavice luka, sitno iseckane
Tri čena belog luka, sitno iseckana
Dva lista žalfije, iseckana
Dve kašičice svežeg đumbira, fino izrednanog
Četvrtina kašičice izrendanog muskatnog oraščića
Litar i po pileće supe iz kocke
Kilogram i po bundeve, isečene na kocke
Kašika soka od limuna
Priprema:
Zagrejte ulje u šerpi, dodajte crni i beli luk, i malo propržite. Kad luk poprimi zlatnožutu boju, dodajte đumbir, žalfiju i muskatni oraščić, propržite oko pet minuta, i dodajte supu iz kocke i ostavite da proključa.
Bundevu skuvajte, ispasirajte u blenderu, pa dolijte supu i blendirajte dok ne dobijete ujednačenu glatku teksturu, pa dodajte kašiku soka od limuna.
Služite toplo, posuto semenkama bundeve, ili krutonima.
*Krutone možete kupiti gotove, ili ih napraviti u rerni tako što ćete sredinu starog hleba iseći na kockice, "poprskati maslinovim uljem" i peći u plitkom plehu dvadesetak minuta na 180 stepeni.
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!