Ako vas prvi dani jeseni inspirišu da potražite domaći recept za nešto lepo i toplo, predlažemo vam ovu brzu verziju supe.

Priprema se jednostavno i brzo, a nije vam potreban pretis lonac, već samo šerpa sa debljim dnom.

Sastojci:

300 grama pilećih prsa
Jedan veliki luk
Četiri čena belog luka
Dve šargarepe
Dve kocke pileće supe
100 grama suve testenine
Voda
Ruzmarin
Majčina dušica
Maslinovo ulje
So, biber

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, maslinovo ulje zagrejte u šerpi sa debljim dnom. Propržite piletinu uz povremeno mešanje, tako da se malo karamelizuje po ivicama.

Izvadite piletinu i stavite je na tanjir, a u šerpu dodajte crni i beli luk isečen na kockice, kao i kolutove šargarepe. Pustite da se malo zaprže, začinite solju, biberom i suvim začinima. Nalijte litrom supe od kocke, i kada provri, dodajte testeninu. Kuvajte desetak minuta, dok testenina ne bude kuvana, zatim vratite piletinu u supu i poslužite odmah.

Koji je vaš trik za brzu supicu? Recite nam u komentarima!