• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

TOPLI ITALIJANSKI SPECIJALITET: Mirisna pasta sa pasuljem i kobasicom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Evo kako se priprema tradicionalna italijanska pasta sa pasuljem, aromatična i brzo gotova!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/travellinglight

Ako vam se jede izdašno, mirisno jelo, predlažemo vam italijansku pastu sa pasuljem ("pasta e fagioli").

Reč je o tradicionalnom italijanskom receptu, koji izvlači najbolje iz jednostavnih sastojaka. Kada ga pripremate, znajte da Italijani ovo jelo smatraju čorbom, dakle ne morate da čekate da se sos ukuva, poslužite u dubokoj činiji kao čorbu i uživajte!

Sastojci:

Jedna sveža roštiljska kobasica
Jedan luk
Dve šargarepe
Dva paradajza
Konzerva tamnog pasulja
Tri čena belog luka
Dve kocke pileće supe
Voda
Maslinovo ulje
400 grama suve testenine
Ruzmarin
Parmezan
So, biber

Priprema:

U većoj šerpi sa debelim dnom, zagrejte maslinovo ulje. Roštiljsku kobasicu izvadite iz omotača, stavite u šerpu i dok se prži, varjačom je usitnite na male komade. Dodajte luk i šargarepu isečene na kockice i pržite dok ne smekša, oko pet minuta. Začinite solju i biberom, dodajte pasulj i paradajz isečen na kockice.

Začinite ruzmarinom, propržite oko minut, a zatim nalijte sa 800 mililitara tople supe od kocke. Kada provri, umešajte testeninu i kuvajte dok ne postane mekana. Poslužite toplu supu posutu parmezanom.

Kako vi pripremate pastu? Recite nam u komentarima!

Povezane vesti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special-image

PRODAVNICA

TAMPON ZONA

HOROSKOP

Odličan vođa i organizator, s tim što nije uvek spreman da vidi sopstvene greške. Misli da sve radi najbolje. Ugled...

Vredna i odgovorna osoba, ništa ne ostavlja za sutra. Bik je uvek spreman da sasluša mišljenje kolega i nadređenih,...

Blizanac ima dva lica: svetu pokazuje lepše, naglas govori ono što drugi žele da čuju, dok je u glavi i srcu,...

Naizgled hiroviti, a zapravo posvećeni i studiozni u svemu što rade. Dobro procenjuju druge ljude, pa ako Vas ne...

Device su sklone perfekcionizmu u svemu. Vole da je sve na svom mestu, da sve ide po planu, ne podnose haos i...

Vaga, kao jedini predmet u Zodijaku, meri sve što može, ali im je najbitniji balans, sklad, mir u kući. Ne...

Kontradiktorni su u svemu. Život i vole i mrze. Nemojte im naređivati, osim ako ne želite da ih oterate. Neće vas...

Ono što odlikuje svakog Strelca je smisao za humor. Oni su uvek veseli, zanimljivi, najglasniji u društvu. Imaju...

Jarčevi nikada ne odustaju. Karijeristi. Autoriteti. Oni su dobri organizatori, ali često teški i sebi i drugima....

Neobični, drugačiji, misle da su uvek na vrhu sveta. Impulsivni su, ali dobri prijatelji, pre svega savetnici....

Sanjari, imaju svoj tihi svet. Retko ko ih stvarno poznaje. Uglavnom su religiozni. Znak Ribe je znak noći, snova i...

Lav obožava da bude u centru pažnje. Ne voli kad mu se naređuje, ali ni kada ga pitate za novčano stanje. I ne...

KOLUMNE

MONDO IZDVOJENO

Inicijalizacija u toku...
loader