Recepti sa povrcem karfiol sa parmezanom pecen u rerni.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Ukusni i aromatični: Hrskavi zalogajčići karfiola sa parmezanom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ako niste ljubitelj povrća, uz ovaj recept ćete ga zavoleti. Potrebno vam je samo pola sata, i ukusni cvetići karfiola sa parmezanom su spremni!

Izvor: Guliver/Getty Images, DronG/iStockphoto

Recept uz koji će u povrću uživati i oni koji ga "ne mirišu" naročito.

Sastojci:

Jedna veća glavica karfiola, očišćena i razdvojena na cvetiće

Pola glavice luka, isečenog na tanke kriške

Tri čena belog luka

Dve kašike maslinovog ulja

Pola kašičice soli

Četvrtina kašičice bibera

30 grama rendanog parmezana

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje.

Poređajte cvetiće karfiola, tanke kolutove luka, tri čena belog luka rasporedite u pleh (nemoje ih seckati), poprskajte maslinovim uljem, dodajte soli i bibera po ukusu i pospite rendanim parmezanom.

Pecite oko 20 – 25 minuta, ili dok karfiol ne omekša, a pleh povremeno protresite da bi sve ravnomerno porumenelo.

Imate li vi neki dobar recept za pripremu povrća?

Isprobajte i ove recepte

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

loader