Recept uz koji će u povrću uživati i oni koji ga "ne mirišu" naročito.

Sastojci:

Jedna veća glavica karfiola, očišćena i razdvojena na cvetiće

Pola glavice luka, isečenog na tanke kriške

Tri čena belog luka

Dve kašike maslinovog ulja

Pola kašičice soli

Četvrtina kašičice bibera

30 grama rendanog parmezana

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje.

Poređajte cvetiće karfiola, tanke kolutove luka, tri čena belog luka rasporedite u pleh (nemoje ih seckati), poprskajte maslinovim uljem, dodajte soli i bibera po ukusu i pospite rendanim parmezanom.

Pecite oko 20 – 25 minuta, ili dok karfiol ne omekša, a pleh povremeno protresite da bi sve ravnomerno porumenelo.

Imate li vi neki dobar recept za pripremu povrća?