Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne kiflice sa pečurkama.

Sastojci:

za testo

Tri jaja

Kilogram brašna

Jedan kvasac

Prašak za pecivo

Pet kašičica šećera

Dve kašičice soli

Pola litre mleka

270 mililitara ulja

za fil

Pola kilograma šampinjona, opranih i očišćenih

Glavica crnog luka, sitno iseckana

Dve kašike prezli

Priprema:

Kvasac razmutite u mlakom mleku. U brašno dodajte prašak za pecivo, so i šećer. Od brašna, ulja i mleka zamesite testo, umotajte u foliju i ostavite da odstoji sat vremena. Posle sat vremena, premesite ponovo, pa ga podelite na lopte veličine krupnije pomorandže.

U međuvremenu, izdinstajte pečurke i crni luk, i dodajte prezle.

Testo razvijte oklagijom, isecite na osmine, filujte pečurkama i savijte u kiflice.

Premažite kiflice jajetom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata, ili dok lepo ne porumene.

Imate li vi neki dobar recept za kiflice? Pišite nam!