Uz malo truda možete da napravite posni ručak koji će oduševiti ukućane.
Sastojci:
Jedna glava karfiola
Jedna veća tikvica
Manja glavica crnog luka
200 grama praziluka
125 mililitara maslinovog ulja
Struk celera
Malo bibera i soli
Četiri čena belog luka
Prezle za posipanje
Priprema:
Povrće, izuzev karfiola - tikvica, crni luk, praziluk, celer, beli luk - iseckajte na kockice. U dubljoj šerpi zagrejte ulje i propržite povrće, posolite po ukusu, pa nalijte vode i kuvajte dok skroz ne omekša.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Karfiol iskidajte na cvetove i stavite u vrelu vodu koju ste prethodno posolili. Ostavite da odstoji oko sedam-osam minuta, ocedite, pa prelijte hladnom vodom.
U pleh poređajte karfiol i posolite po želji. U međuvremenu, ispasirajte skuvano povrće da dobijete glatku smesu i prelijte preko karfiola.
Odozgo možete da stavite začine po želji, zatim prezle i pecite dok prezle ne postanu braonkaste.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Haos na kraju i poraz Crvene zvezde: Teo promašio za produžetak, sudije u prvom planu!
Ognjen Dobrić nestao iz ekipe Zvezde: Janis Sferopulos ne računa na "vojnika" crveno-belih
Partizan želi da prekine crni niz: Istorijski susret slavnih trenera, ne zna se kome je pobeda potrebnija
Predrag Mijatović podigao ton: Kakve veze ima Vučić s krizom u Partizanu?!
Ogromna greška sudija na štetu Crvene zvezde: Najbitniji poeni na meču nije trebalo da važe!