Uz malo truda možete da napravite posni ručak koji će oduševiti ukućane.

Sastojci:

Jedna glava karfiola

Jedna veća tikvica

Manja glavica crnog luka

200 grama praziluka

125 mililitara maslinovog ulja

Struk celera

Malo bibera i soli

Četiri čena belog luka

Prezle za posipanje

Priprema:

Povrće, izuzev karfiola - tikvica, crni luk, praziluk, celer, beli luk - iseckajte na kockice. U dubljoj šerpi zagrejte ulje i propržite povrće, posolite po ukusu, pa nalijte vode i kuvajte dok skroz ne omekša.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Karfiol iskidajte na cvetove i stavite u vrelu vodu koju ste prethodno posolili. Ostavite da odstoji oko sedam-osam minuta, ocedite, pa prelijte hladnom vodom.

U pleh poređajte karfiol i posolite po želji. U međuvremenu, ispasirajte skuvano povrće da dobijete glatku smesu i prelijte preko karfiola.

Odozgo možete da stavite začine po želji, zatim prezle i pecite dok prezle ne postanu braonkaste.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!