Uz malo truda možete da napravite posni ručak koji će oduševiti ukućane.
Sastojci:
Jedna glava karfiola
Jedna veća tikvica
Manja glavica crnog luka
200 grama praziluka
125 mililitara maslinovog ulja
Struk celera
Malo bibera i soli
Četiri čena belog luka
Prezle za posipanje
Priprema:
Povrće, izuzev karfiola - tikvica, crni luk, praziluk, celer, beli luk - iseckajte na kockice. U dubljoj šerpi zagrejte ulje i propržite povrće, posolite po ukusu, pa nalijte vode i kuvajte dok skroz ne omekša.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Karfiol iskidajte na cvetove i stavite u vrelu vodu koju ste prethodno posolili. Ostavite da odstoji oko sedam-osam minuta, ocedite, pa prelijte hladnom vodom.
U pleh poređajte karfiol i posolite po želji. U međuvremenu, ispasirajte skuvano povrće da dobijete glatku smesu i prelijte preko karfiola.
Odozgo možete da stavite začine po želji, zatim prezle i pecite dok prezle ne postanu braonkaste.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti